Mässlingssmittad person besökte evenemang i Sibbo

VACCIN. Det har varit tal om mässling på sistone, och nu har en smittad person besökt ett evenemang i Sibbo. Bild: Arkiv

Den som besökte Jau-arenan i Paipis i Sibbo på söndagen kan ha blivit utsatt för mässling. Det uppger Yle som hänvisar till samkommunen för social- och hälsovårdsservice i mellersta Nyland.

Samkommunen uppger i ett pressmeddelande att det är en vuxen person från Träskända som varit utomlands en tid före smittan slog till. Man började spåra den mässlingssmittade personens förehavanden på onsdagen, och det visade sig att hen kan hade kommit i kontakt med andra personer bland annat i Sibbo, Träskända och Helsingfors. Samkommunen tillägger att man inte har hittat nya smittofall.

Totalt har man fått kontakt med omkring 50 personer i Träskända och Helsingfors, men man efterlyser ännu personer som var på Jau-arenan i Paipis i Sibbo på söndagen, den 10 februari, mellan klockan 17 och 22. Den som befann sig på arenan då kan kontakta chefläkare Paula Kosonen (040-3153369).

Samkommunens chef för öppenvård uppger till finska Yle att man hittat nästan alla de som kan ha blivit utsatta för smittan.

Mer läsning