Marsch, polka och vals på Lilla Villan

MARSCH. Operasångaren Pekka Laukka i sällskap med dragspelsartisten Jukka Ojala bjuder på konserten Taakse jäänyttä elämää på Lilla Villan i Nickby. På programmet står låtar inspirerade av krigstidens musik. Bild:

Konsertturnén Taakse jäänyttä elämää med operasångare Raimo Laukka och dragspelsartisten Jukka Ojala drar in på Lilla Villan i Nickby på söndag om en vecka. Också publiken får en chans att sjunga med.

Konserten Taakse jäänyttä elämää tar avstamp i musiken som spelades under vinterkriget och fortsättningskriget i Finland. Då klingade psalmerna, de fosterländska sångerna och marscherna. Då hjälpte skådespelare, musiker, magiker och ståuppare till att hålla armékillarnas försvarsanda uppe.

Det är den musiken som den internationellt renommerade operasångaren Raimo Laukka fångat upp i sina krigstidsinspirerade låtar som finns utgivande på albumet Taakse jäänyttä elämää från 2010. Och det är den musiken som han bjuder på på Lilla Villan söndagen den 13 mars tillsammans med dragspelsartisten Jukka Ojala, bekant bland annat från Dallapé-orkestern. I konserthelheten ingår talade partier och publiken får också sjunga med.

Biljetterna till konserten, som börjar kl. 15, kostar 15 euro. Biljetter på förhand kan köpas via liput@lillavillan.fi eller tfn 044-755 1001. ÖN