Maria Ylipää sjunger igen på Svenska Teatern

STJÄRNGLANS. Maria Ylipää gör en av huvudrollerna i Svenska Teaterns senaste musikalsatsning, Chess, i regi av Maria Sid. Bild: Cata Portin

Maria Ylipää är tillbaka på Svenska Teatern, nu som en av huvudrollsinnehavarna i musikalen Chess som har premiär hösten 2018.

Maria Ylipää, en av Finlands främsta musikalstjärnor, kommer att spela en av de fyra huvudrollerna i den första uppsättningen av Chess i Finland. Ylipää spelar amerikanskan Florence, samma roll som Elaine Paige tolkade i den engelskspråkiga originaluppsättningen från 1986.

Det är fem år sedan Maria Ylipää gjorde succé på Svenska Teatern, då som Kristina i Kristina från Duvemåla. Senare gjorde hon även Kristina i uppsättningarna som gick på GöteborgsOperan och på Cirkus i Stockholm.

Musiken till Chess är skriven av ABBA-duon Benny Andersson och Björn Ulveaus, sångtexterna är skrivna av Tim Rice och bearbetningen av den svenska versionen är gjord av Lars Rudolfsson. Svenska Teaterns Chess-version regisseras av Maria Sid som också låg bakom Kristina från Duvemåla.

Namnen på dem som gör de tre övriga huvudrollerna samt ensemblen avslöjas våren 2018.

Mer läsning