Många rattfyllerister i trafiken under helgen – och en biljakt i Lovisa

POLIS. Polisen hade fullt upp under veckoslutet. Bild: Fredrika Sundén

Polisen har haft fullt de senaste dagarna. I en narkotikapåverkad förares hem hittade man stora mängder kontanter.

Under fredag eftermiddag körde ett par av Ebbovägen. När polisen dök upp visade det sig att såväl föraren, en man född 1982, och hans fru testade positivt för amfetamin. Samma dag stoppade polisen en motorcyklist i Illby. Mannen, en 20-årig borgåbo, visade sig också han vara påverkad av amfetamin. Uppdraget tog inte slut där, polisen hittade runt 10 000 euro misstänkt stöldgods, plus narkotika och dopningsmedel hemma hos mannen.

På lördagen var det dags för ungefär samma sak i Sibbo. Polisen stoppade en manlig förare som ändå uppvisade noll promille i alkometern, men det rastlösa beteendet fick polisen att misstänka drogbruk. Föraren fördes till polisen för ett drogtest som visade positivt.

På lördagen stoppade polisen en bil med utländskt registernummer I Huktis i Borgå efter att föraren nästan mejade ner en trafikdelare. Det visade sig att han hade druckit alkohol.

På lördagen larmades det om en rattfyllerist i Kullo i Borgå. Förbipasserande bilister hade satt stopp för rattfylleristens färd och höll honom kvar vid vägkanten tills polisen anlände. Polisens alkotest visade att föraren hade gjort sig skyldig till grovt rattfylleri.

I söndags tog polisen upp jakten på en förare som vägrade stanna. Det ledde till en kort biljakt som slutade på en skolgård I Lovisa. Det visade sig att mannen har körkortet indraget och var rattfull.

Mer läsning