Många grubblar över vita gubbar

FUNGERAR. Tuomas Kanervala säger att tanken med kampanjen är att väcka folks intresse och förmå dem att ta reda på vad den vita mannen står för. Hittills har det fungerat. Bild: Kristoffer Åberg

Någon har ett lyckat reklamtrick på gång längs landsvägarna i Borgå. De "vita" eller alternativt "tomma" gubbarna har väckt stort intresse.

Något slags jaktmärke? Akilles indragna segerjippo? Ett kommunalvalsplakat? Gissningarna har varit många om vad de vita gubbarna längs med landsvägarna i Borgå handlar om. Efter lite rundringning visar det sig att "gubbarna" tillhör Tuomas Kanervala som för första gången är uppställd för Centern i Borgå.

– När jag 2003 var kandidat i riksdagsvalet i norra Savolax var jag den gröna mannen. Men för att undvika att förväxlas med De gröna valde jag den här gången att vara vita mannen. Den vita färgen passar bra ihop med alla andra färger och dessutom är jag ju ännu ett oskrivet blankt blad i Borgåpolitiken.

På onsdagen ska han ge ut en valpamflett men hur kampanjen ska fortsätta är ännu oklart.

– Om det behövs lägger jag ut tilläggsinformation på affischerna men om kampanjen rullar på av egen tyngd kanske de får stå som de är.

Mer läsning