Målen lyste med sin frånvaro i Futuras säsongspremiär

SVÅRSTOPPAD. Inbytte Hussein Abbas Jameel orsakade problem för motståndarna. Bild: Axel Nordman

FC Futuras herrlag inledde fotbollssäsongen i division tre med att spela oavgjort mot Valtti på fredagskvällen i Borgå.

Det var en rätt så stor publik som hade samlats vid Borgå Bollplan för att se Futura inleda säsongen. Innan avspark hölls en tyst minut för att hedra minnet av lagets bortgångne serviceman och styrelsemedlem Pentti Grek.

Trots att hemmalaget dominerade och hade flera bra målchanser gick båda lagen mållösa av planen efter matchens slut. Futura spelade offensivt och rullade boll stora delar av matchen, motståndarna satsade på att i första hand försvara det egna målet.

– Ett mål skulle vi ha varit värda men vi klarade inte av det i dag, säger hemmalagets nya chefstränare Johan Lönnqvist efter matchen.

Futura hade ett riktigt bra läge i matchens inledning och var nära att spräcka nollan. Hade det blivit mål då skulle matchbilden enligt Lönnqvist ha sett helt annorlunda ut.

– Spelet skulle ha öppnat sig på ett helt annat sätt om den nicken hade gått in. Då skulle motståndarna inte ha kunnat ligga så lågt och försvara som de gjorde.

Bortsett från två kontringar i andra halvlek klarade Valtti inte av att pressa framför Futuras mål. Till hemmapublikens glädje höll Futura i taktpinnen och skapade konstant farliga lägen, flera av dem via hörnor.

En frispark från nära håll efter drygt 35 minuters spel kunde också ha lett till ett öppningsmål för de vitklädda, men bollen seglade tätt över ribban.

Under den andra halvleken gjorde hemmalaget tre byten. Speciellt Hussein Abbas Jameel, som byttes in efter en knapp timmes spel, satte fart på spelet och orsakade problem för gästernas försvar. Målen uteblev trots allt, och siffrorna 0-0 stod kvar tills domaren blåste av matchen.

Även om chefstränaren Lönnqvist inte var helt nöjd med resultatet ser han fram emot fortsättningen på säsongen och arbetet som ligger framför. Inför denna säsong har laget förstärkts med flera unga spelare.

– I dag hade vi tre debutanter som inte har spelat herrfotboll tidigare, det var roligt att se. Fint att det också var mycket publik på plats, säger Lönnqvist.

För Futuras del fortsätter säsongen inkommande fredag på bortaplan mot HerTo. Nästa hemmamatch spelas därpå följande fredag 10.5, då FC Kontu står för motståndet på Bollplanen.

Mer läsning