Majbergets servicehem är årets arbetsplats

ÅRETS ARBETSPLATS. Villa Majberget öppnade i januari i år. Bild: Kristoffer Åberg

Borgå stad premierade sina anställda på må bra-eftermiddagen den 7 november.

Årets medarbetare är fastighetsskötare Markus Lönnqvist på Borgå lokalservice, årets chef rektor Kimmo Sirén på Pääskytien koulu och årets må bra-agent är hälsoinspektör Johanna Vattulainen på hälsoskyddet .Till årets arbetsplats valdes i år Majbergets servicehem.

Markus Lönnqvist premieras som årets medarbetare för att han är snäll, samarbetskunnig, tjänstvillig, ivrig, kunnig, flexibel, artig. Finns det arbete som han själv inte kan utföra, meddelar han det till andra och han är alltid på plats när man behöver honom, sägs det i prismotiveringarna.

Årets chef, rektor Kimmo Sirén, litar på sina medarbetare och uppskattar sin personal. Han är tålmodig, en bra lyssnare, uppmuntrare och pålitlig.

Årets Må bra-agent, hälsoinspektör Johanna Vattulainen premieras bland annat för att hon uppmuntrar sina arbetskompisar att röra på sig och för att hon plikttroget för vidare all information som anknyter till arbetshälsa.

Majbergets servicehem belönas för en lyckad ändringsprocess där klientbetjäningsformen ändrades från ett ålderdomshem till ett servicehem.

Att personalen var starkt engagerad i den lösningsfokuserade processen ända från början garanterade att ändringsprocessen lyckades, sägs det i ett pressmeddelande från Borgå stad.

Mer läsning