Luru Hirva är LHH:s nya projektledare

LOVISABOR. Luru Hirva och Jari Karhula är helsingforsare som förälskade sig i en mormorstuga och flyttade till Skinnarby. Kerttula – här år 2016. Nu är Luru Hirva projektledare på Lovisa historiska hus. Bild: Arkiv / Kristoffer Åberg

Föreningen Lovisas Historiska Hus nya projektledare har en gedigen bakgrund inom reklambranschen, både inom stora företag och som privatföretagare.

– LHH är ett fantastiskt evenemang, min passion är gamla hus och jag är mycket inspirerad och glad över att få jobba med de historiska husen, säger nya projektledaren Luru Hirva som själv bor i ett 120 år gammalt hus som hon renoverat tillsammans med maken Masa Karhula.

De flyttade från Helsingfors till Lovisa 2013.

Föreningens styrelse valde Hirva den 18 februari och hon börjar jobba omedelbart.

Tidigare långvariga projektledaren och ordföranden Ann-Britt Fellin-Aalto meddelade tidigare i år att hon lämnar sin post.

Hirva är också styrelsemedlem i Lovisa konstförening och har sitt arbetsrum i Lovisas konstverkstad. Hon målar akvareller och gör keramik och skulpturer. Som frivillig inom Röda Korset håller hon klubb för invandrarbarn.

Till familjen hör också hunden Kerttu, tillsammans besöker de äldre med demens inom projektet Kompishund som Finlands Kennelförbund arrangerar. Familjen deltar även för första gången i evenemanget Lovisa öppna trädgårdar. Till Hirvas intressen hör ridning, och hon gillar matlagning, svampplockning och trädgårdsskötsel.

Evenemanget Lovisa historiska hus är stadens största evenemang, med tusentals besökare. Det äger rum den 24 och 25 augusti i år.

Mer läsning