Lurens sommarteater efterlyser välspelande juntjävlar

SPELTID. Så här såg det ut på Lurens vridläktare den 4 augusti 2018. Vill du uppträda inför en motsvarande publik gäller det att passa på: nu söks skådespelare till sommarens pjäs Juntjävlar. Bild: Mats Tuominen

Skådespelare söks till pjäsen Juntjävlar som sätts upp på Lurens i sommar. Den första träffen för intresserade skådespelare ordnas om en dryg vecka.

Startskottet för årets Lurenspjäs Juntjävlar går söndagen den 20 januari på föreningshuset Furuborg i Kuggom. Pjäsen, som är skriven av Maria Blom med originaltitel Masjävlar, har gjort succé både som film och teaterpjäs.

Juntjävlar kommer med ett färgstarkt persongalleri och nu söks skådespelande personer i olika åldrar för att fylla både mindre och större roller. Regissören Mika Fagerudd och de övriga i produktionsgruppen är ute efter rejäla människor som kan gestalta de djupa rollkaraktärerna.

Regissören och bakgrundsteamet är också plats i Kuggom under den första träffen och presenterar sommarens produktion varpå intresserade skådespelare får visa vad de kan. Den som är teaterintresserad har nu alla tiders chans att medverka i en högklassig produktion inför storpublik.

Vill man inte stå på scenen finns det en rad andra poster som också behöver fyllas; bakom kulisserna behövs till exempel allt från rekvisitörer till parkeringsvakter.

Säsongens första träff hålls söndagen den 20 januari klockan 15 på föreningshuset Furuborg i Kuggom, Lappträskvägen 494, Lovisa. Om du är förhindrad att delta kan du även anmäla ditt intresse per telefon 019–532 412 eller per e-post info@lurens.fi. ÖN