Lovisas radiokanal fortsätter på webben

FREKVENS. Fabio Putrino har haft en radiokanal i Lovisa sedan 2014. Bild: Max Nyberg

Radio Queen Loviisa (RQL) har varit stadens egen lokala radiokanal. Så är det också i fortsättningen, men efter att licensen drogs in hörs kanalen bara på webben. Man satsar också på en egen app.

RQL:S ägare Fabio Putrino säger att licensen gick ut i slutet av förra året. Han påpekar ändå att det inte betyder att man slutar sända. I stället fortsätter man som tidigare på webben.

– Med tanke på att kanalen har ett litet spridningsområde som traditionell kanal kommer de flesta av våra lyssnare, också de från Finland, inte att märka någon skillnad. På det viset har inget förändrats för många av våra lyssnare . Det är samma program, samma musik, samma team, samma vibbar.

Putrino säger ändå att det är synd att Lovisa förlorar sin egen lokala traditionella radiostation. Han upplever att kanalens fortsättning hade gett staden en del prestige. I det här skedet är han inte säker på huruvida man ska ansöka om en ny licens.

– För tillfället finns ingen ledig frekvens i Lovisa, men om en dyker upp så bestämmer vi oss om fortsättningen. Vi utvecklar ändå en egen app för mobiltelefoner.

Den nya appen är enligt Putrino RQL:s första projekt i det här nya "kapitlet". Appen ska göra det möjligt för lyssnarna vara i kontakt med kanalen och att de ska kunna skicka in låtönskemål i realtid.

– Meningen är att skapa ett enkelt sätt att vara i kontakt med våra lyssnare. Förhoppningsvis är den färdig inom nära framtid.

Mer läsning