Lovisaborna kan glädjas åt glid – skidspåren dras upp just nu

Skidspåren i Lovisa prepareras med fart och på stadens webbplats hittas aktuell information om spåren. Från stadens sida hoppas man att promenadfolket förstår att hålla sig borta från de nylagda spåren. Bild: Mostphotos

Skidspåren i Lovisa prepareras just nu, till glädje för skidåkarna som genomlevt flera snöfattiga vintrar. En påminnelse till andra motionärer är däremot på sin plats: spåren är inte gjorda för promenader.

Lovisa stad i samarbete med ortens föreningar har under de senaste dagarna preparerat skidspår runtom i Lovisa. Nätet av skidspår växer fram kilometer för kilometer nu när det äntligen blivit ordentligt snöväder på sydkusten.

Skidspår har preparerats bland annat i Gråberg, vid idrottspaviljongen, i Valkom och i Liljendal, till glädje för vänner av terrängskidning.

Tyvärr har också motionärer utan skidor frekventerat de nylagda spåren och infrastrukturchef Markus Lindroos i Lovisa har fått ta emot klagomål både om folk som promenerar och rastar sina hundar där.

– Det är förbjudet att gå på skidspåren och skidspårsbottnen, säger Lindroos i ett pressmeddelande. Efter en paus på flera år tycker jag att vi ska ge skidlöparna en möjlighet åka skidor också i Lovisa.

För den som känner suget efter att staka sig fram i skidspåren i Lovisa är stadens webbplats den rätta startpunkten. Där hittas aktuella uppgifter om hur långt spårläggarna kommit.

Mer läsning