Lovisabarnen får måla och ställa ut

FRI TEKNIK. Alla slags målningar lämpar sig för Barnens konstutställning. Bild: Mostphotos

I evenemanget Barnens konstutställning får alla 3–12-åringar i Lovisa skapa konst som ställs ut på galleri Theodor i januari. Arrangör är Lovisa Konstförening.

Den 12-16 december ordnas en konstverkstad där barnen kan måla sina arbeten som ska ställas ut. I galleriet finns papper, färger och penslar, men om man vill får man också ta med egna.

Den pensionerade skådespelaren Maarita Mäkelä läser upp dikter som inspiration för barnen. Hon läser upp dikter i galleriet från tisdag till lördag med början klockan 14.

Utställningen som håller öppet mellan den 23 januari och 10 februari består av de arbeten som barnen skapat.

Till utställningen väljs i första hand de arbeten som gjorts i galleriet men det går också att hämta arbeten man gjort hemma till galleriet. Arbetena ska signeras och målarens namn, arbetets namn samt förmyndarens telefonnummer bör bifogas.

Måleriteknik och arbetets storlek är fri. Konstföreningen väljer vilka arbeten som ställs ut, tanken är att så många arbeten som möjligt ska få plats. Arbetena kan hämtas från galleriet efter utställningen den 10 februari klockan 15.

Konstverkstaden är öppen från den 12 till 16 december, tisdag till lördag. Tisdag-fredag klockan 14-17 och på lördag klockan 11-15.