Lovisabarn får lära sig simma i hall

SIMSKOLA. Vårens och sommarens simskolor i Lovisa ordnas i hallmiljö. Anmälningen pågår nu. Bild: Mostphotos

Lovisa fritidsväsen har beslutat att inte ordna några strandsimskolor i sommar. I stället sätter man under våren och sommaren in flera simskolor, på olika nivåer, i hallmiljö.

Simskolorna ordnas för barn vars simkunskaper är på olika nivåer, från nybörjare till längre hunna simmare. Simskolorna ordnas i Servicehuset Esplanads bassäng vilket gör det möjligt att hålla högre kvalitet på simundervisningen. Här får barnen lära sig i varmt och rent vatten; varken kalla somrar eller alger inverkar på undervisningen.

Det finns olika grupper för icke simkunniga, för barn som simmar lite – cirka 5 meter – samt en teknikgrupp för dem som simmar cirka 25 meter. I år kan barn delta som är födda år 2012 eller tidigare.

Simskolsgrupperna 1–6 ordnas kvällstid, sju gånger med en simtid på 45 minuter per gång.

Grupperna 1–2 ordnas 18 april till 4 maj.

Grupperna 3-4 ordnas den 11– 30 maj.

Grupperna 5-6 ordnas den 1–15 juni.

Dagstid ordnas grupperna 7–9 och det sker den 7-16 juni. Sammanlagt simmar man sex gånger.

Anmälningen till simskolorna pågår just nu, kontakta Lovinfo på tfn 019–555 555.

Inga simmärken presteras i simskolorna men vecka 26 ordnas det tillfällen för att avlägga simmärken för den som vill. Tilläggsinformation om simskolorna fås av simlärarna 044–450 5053 eller via e-post vapaa-aika@loviisa.fi. På www.lovisa.fi finns även mera information om simskolorna.

Anmälningen till simskolorna inleddes i måndags. Observera att simskolan är avgiftsbelagd och att Lovisabarn har förtur till simskolorna.

Mer läsning