Lovisa Tor bygger nytt lag – Tatu Könönen fortsätter

FORTSÄTTER. Poängkungen Tatu Könönen fortsätter spela med Lovisa Tor. Saldot för de två senaste säsongerna är 87 poäng (55 mål och 32 assist). Bild: Arkiv / Benny Liljendahl

Efter en misslyckad säsong i innebandyns division ett, slutade Lovisa Tor på sista plats i tabellen och degraderingen var ett faktum.

Efter 22 säsonger i någon av landets två högsta serier, måste Tor ta ny fart i den nygrundade Finlandsserien. Från föreningens sida tar man det som en utmaning och lagbygget har redan kommit en bit på vägen.

Ny tränare för representationslaget är 39-årige Pekka Palomäki som tecknat ett tvåårskontrakt. Han har under en handfull år varit ansvarig för Tors juniorverksamhet och bland annat basat för de duktiga A-juniorerna. Ligasäsongen 2013-2014 ingick han i "ettans" tränarteam tillsammans med Ray Backman och Arto Mallenius.

Efter det att nya tränaren blev klar, har flera spelar också kritat på kontrakt med föreningen. Tors genomgående bästa och effektivaste kille, Tatu Könönen, fortsätter en tredje säsong i Lovisa vilket förstås är välkommet. Att även Jonas Hällfors, 33 år, har bestämt sig för att förlänga sin redan långa karriär, visar att vilja till revansch finns hos spelarna. Lagkaptenen Conny Lindblom väljer också att bli moderföreningen trogen, trots att lockrop från lag högre upp i seriesystemet ska ha hörts. Efter en säsong i innebandyligan med Ådalens IF drar Jonathan Flinck åter på sig Tors speldräkt. Hans målaptit kommer säkerligen att behövas för att sejouren i Finlandsserien ska bli så kort som fansen önskar sig. Även unga och lovande Pyry Forsman fortsätter sin utvecklig under Palomäkis ledning och förhoppningsvis tar han några rejäla kliv framåt.

Juniorerna Jim Lill-Smeds, Niko Orava, Arttu Vuorela, Valtteri Niemelä, Niilo Mantila, Väinö-Oskari Paavilainen och Valtteri Luntamo skrev i fjol tvåårskontrakt och fullföljer förstås dessa.

I Finlandsserien kommer totalt trettio lag att spela indelade i tre geografiska zoner. Exakt vilka lag Tor kommer att tampas med är inte klart, men högst sannolikt placeras PSS från Borgå i samma zon.

Mer läsning