Loval rekryterar i Lovisa

PERSONAL. Loval anställer tio personer via ett lite annorlunda förfarande. Företaget har en femtioårig historia i Lovisa. Bild: Harriet Bruce

Värmeelementstillverkaren Loval söker ny personal. Nu ska tio personer utbildas för jobbet.

Rekryteringsprocessen är den här gången av aningen annorlunda modell, uppger Lovals personalchef Kristiina Pihlava. I den här rundan letar man efter tio arbetssökande som kommer in i jobbet via en tre månader lång utbildningsperiod. Därefter är de formellt anställda på rekryteringsföretaget Barona.

– Personerna ska jobba inom produktionen. Meningen är att de ska ha ett brett kunnande och får därför en lång utbildningsperiod. Förslaget kom från Barona, säger Pihlava.

Själva utbildningen är inte betald, i stället sköts den via samhälleliga stödfunktioner. Man samarbetar också med TE-byrån och NTM-centralen.

Pihlava uppger att man specifikt letar efter personer som är intresserade av ett fast jobb, och att det inte är fråga om tidsbundna anställningar.

Loval har nyligen investerat i en produktionsanläggning från Tyskland, och man har därför gjort nyrekryteringar redan tidigare. I den här rundan äger ansökningen rum i mars, medan skolningen håller på mellan april och början av juli.

– De är sedan formellt anställda på Barona, men tanken är att de som är bra på jobbet och vill stanna kvar så småningom övergår till oss.

Loval har en personalstyrka på ungefär 200 personer och finns i Lovisa. Företaget tillverkar elvärmeelement och ingår i den svenska koncernen Nibe industrier.