Lotte Stolt vill hjälpa lokala företag och fattiga Borgåfamiljer – ännu finns det tid att delta

Lotte Stolt är glad och överraskad hur väl insamlingen har lyckats hittills. Bild: Privat album

På två veckor har över tusen euro samlats in, och insamlingen pågår i ett par veckor till.

Under coronaåret har insamlingar för att stöda fattiga och företag startats på olika håll, och i Borgå nappade trebarnsmamman Lotte Stolt på idén. Sedan den 19 april och fram till den 16 maj arrangerar Lotte en insamling. Intäkterna delas ut till behövande familjer i Borgå i form av tjugo euros presentkort. Presentkorten köps från lokala restauranger i Borgå, och de delas ut via diakonin i Borgå finska och svenska församlingar.

Det känns fint om jag kan ge någon en chans att gå ut och äta, och inte behöva fundera på matlagning eller pengar den dagen.

– Jag tycker det är viktigt att hjälpa varandra, och speciellt nu i dessa tider, då både företagare och familjer har det svårt. Det känns fint om jag kan ge någon en chans att gå ut och äta, och inte behöva fundera på matlagning eller pengar den dagen.

Om man vill delta i insamlingen, kan man gå in på Lotte Stolts Facebooksida. Där finns information om bland annat kontonummer och annat kring insamlingen. Lotte betonar att hon också har polisens tillstånd för att samla in pengar.

Men vem är Lotte Stolt då?

– Jag är en smådjursskötare, som nu varit hemmamamma i fem och ett halvt år med tre små barn. Jag är Sibbobo i hjärtat, men inflyttad i det inte så tokiga Borgå.

Det är drygt två veckor kvar av insamlingen. Hur mycket har det strömmat in hittills?

– I skrivande stund (onsdag) är saldot 1 388 euro. Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle komma in över 1 000 euro, så det är mycket fint.