Lönnström: "Många matcher kvar ännu"

FÖRLUST. Mikko Lönnströms Futura kammade noll mot TiPS för andra gången i år. Bild: Tommi Willberg

I fjol var det två förluster mot HIFK:s andralag som kostade FC Futura avancemang tillbaka till Tvåan. I år ser TiPS ut att vara stenen i Futuras sko.

FC Futura led på fredag säsongens andra förlust och också den här gången var det TiPS som brädade Borgålaget i toppmatchen i division 3. TiPS ledde med 1–0 i paus och satte segermålet efter en misslyckad rensning tjugo minuter före slutet. Petri Lampinens snygga nicklobb blev en klen tröst och seriepoängen blev kvar i Dickursby med siffrorna 2–1 (1–0).

– Det känns lite kluvet. Vi spelade bra i ett skede och fast de hade elva-tolv hörnor så hade de bara ett eller två farliga lägen. I andra halvlek hade vi en bra drive, men ärligt sagt så fick vi inte det extra tryck som spelarbytena borde ge oss, säger Futuras mittback Mikko Lönnström.

TiPS slog Futura i våras med 3–1.

– TiPS är ett traditionellt Vandalag som kämpar hårt. De har många erfarna 25-30-åriga spelare och ett duktigt mittbackspar. Det är onödigt att slå bollar mot dem – de fixar det. De kämpar hårt liksom också vi gjorde med nu gick det så här, låter Lönnströms analys om TiPS.

Halkade efter

Segern lyfte TiPS till tabelltoppen men lokalkonkurrenten VJS har en match färre spelat. Futura ligger nu fem poäng bakom TiPS och fyra poäng bakom VJS. Efter helgens matcher återstår nio omgångar för topplagen.

– Vi har många matcher kvar ännu. Jag tror de båda tappar poäng. Visst skulle det ha varit viktigt att lyckas kvittera den här matchen i slutet. Men chanser att komma igen finns. Vi har ett ungt lag som inte lämnar jobbet halvgjort, säger Lönnström.