Lokala rockare satsar på rockig voodoo-kväll

ROCKARE. Lee Angel uppträdde på Brankis för fyra år sedan. På lördag är han tillbaka då Porvoo Borgå Rock & Blues Club ställer till med Voodoo rock night. Bild: Janica Lönn

Lämpligt till allhelgona drar det ihop sig till Voodoo rock night på Brandkårshuset i Borgå.

Det är föreningen Porvoo Borgå Rock & Blues Club som för fjärde gången i ordningen ställer till med rockkonsert på Brankis. De tidigare rockkvällarna har varit publiksuccéer och också den här gången hoppas arrangörerna komma upp till en publik på mellan 100 och 200 personer.

Lee Angel var med på den allra första konserten och nu är han med igen, säger Roger Ek, ordförande för föreningen.

År 2015 var Lee Angel aktuell i teveformatet Voice of Finland, och sedan dess har musikerkarriären tagit ett kliv framåt. Angel har gett ut en rad låtar som han skrivit text och musik till, bland annat Open road och Roses on your grave. Han är också aktivt ute och turnerar, både som trubadur och ibland med ett rockband i ryggen.

Det är också i egenskap av trubadur som Lee Angel kliver upp på Brankis scen, det vill säga han ackompanjerar sig själv på gitarr.

– Lee Angel är först ut och bjuder både eget material och på coverlåtar, berättar Roger Ek.

Pop och rock

Därefter står BSB-Band på tur och publiken får rocka loss till en rad pop- och rockklassiker. Det blir en varierad repertoar, bland annat bjuder bandet på Elvis, CCR och Hurriganes samt på Black magic woman i den ursprungliga låtskrivaren Peter Greens stil. Vanligtvis är det Carlos Santanas version av låten som spelas.

COVERBAND. Bridge of rock satsar på rock- och popmusik från flera årtionden, med tyngdpunkten på hårdrock och heavy. Bild:

 


Som bandnamnet antyder består gruppen av några "utbrytare" från Runebergskören BSB, det vill säga ett gäng som för kvällen byter manskörssången mot rock'n roll. Bandet består av Johan Westerberg (sång), Gustav Antell (sång, keyboards), Stefan Westerbladh (sång, elgitarr), Bo Ingves (sång, basgitarr) och Kim Lönnroos (trummor).

– Det kan hända att BSB-Band också bjuder på några bluesstycken, säger Roger Ek om bandet som spelar på Brankis för första gången.

Tyngre gardet

Helkvällen på Brankis avslutas med Bridge of Rock som satsar på rock- och popmusik från flera årtionden. Coverbandet har tyngdpunkten på heavy och hårdrock, men några ballader får också plats på låtlistan.

– Vi spelar bland annat Black Sabbath, Rolling Stones, Deep Purple och Led Zeppelin, säger Roger Ek som är bandets solist. Lite Beatles och Neil Young blir det också.

DEBUT. BSB Houseband består av "utbrytare" från Runebergskören. De bjuder på klassisk rock och lite blues. Bild:

 


I Bridge och Rock hörs även Rolf Gustafsson (gitarr, sång), Anssi Alamylläri (gitarr, bas, sång), Soila Korhonen (bas, keyboards, sång) och Lasse Kullberg (trummor).

På allhelgonakvällen kan publiken strömma till Brankis från och med klockan 18, och klockan 19 kör Voodoo rock night i gång på allvar med Lee Angel följt av BSB-Band och till sist Bridge of Rock. De sista rockackorden beräknas ljuda en dryg halvtimme efter midnatt, och under kvällens gång finns det förfriskningar och tilltugg till salu.

Biljetterna kostar 20 euro och fås vid dörren samt i förköp via Grand Luckan samt genom att kontakta Porvoo Borgå Rock & Blues Club på porvoo.rock@gmail.com eller tfn 040–539 2525.

Information fås också via Facebook/borgarockblues. Rockkvällen har ingen åldersgräns.

Brandkårshuset i Borgå, lördagen den 3 november klockan 18.