Lokal metallkväll serverar post trash

PÅ STIGANDE. Metallgruppen Nighon hör till Finlands mest lovande metallgrupper. I kväll bjuder de på rå metallmusik på La Fiesta i Borgå. Bild: Kasper Gustavsson

På fredag drar det ihop sig till metallkväll på restaurang La Fiesta i Borgå. Det är fråga om Porvoo Metal Night XVIII där tre stentuffa band står för musiken.

De största metallmeriterna har Jakobstadsbandet Magenta Harvest som sägs ha erövrat svarta hjärtan världen över. Bandets medlemmar är bekanta från band som Finntroll och Festerday, och i september kom bandet ut med sin kritikerrosade andra death metal-platta ... and then came the dust.

Nighon hör å sin sida till Finlands mest lovande metallgrupper. Bandet satsar på det som kallas industrial symphonic metal, det vill säga på en musikstil som kombinerar rå metallmusik med symfoniska element samt sång av en kvinnlig solist. Gruppens färska album The Somme har väckt uppmärksamhet även utomlands.

Post trash är genren där metallkvällens tredje band, Skulldriver, håller till. Gruppen har spelat tillsammans i mer än tio år men turnerar nu med en ny sammansättning.

Biljetterna till Porvoo Metal Night XVIII fredagen den 13 april på La Fiesta kostar 8 euro. Dörrarna öppnas klockan 20.

Mer läsning