Ljus i kulturtunneln – jazz strömmas live från Magnusborg

Kaisa Mäensivu med bandet Kaisa’s Machine är gäster i Porvoo Jazz Klubi som sänder live från Magnusborg torsdag kväll. Bild: Pietari Purovaara

Sköna jazzvibbar med en fläkt från New York tillsammans med Kaisa’s Machine, det serverar Porvoo Jazz Klubi på torsdagskvällen i en direktsänd konsert från Magnusborg i Borgå.

Kaisa's Machine är ett av jazzbasisten Kaisa Mäensivus musikprojekt, och på Magnusborgs scen får hon sällskap av Mikael Myrskog på piano, Max Zenger på saxofon och Joe Peri på trummor. Helt i tidens anda strömmas konserten direkt från studion i Magnusborg, och inte bara det: Livekonserten är interaktiv och publiken kan delta via chatten.

Bonus för dem som inte har möjlighet att bänka sig vid livesändningen torsdag kväll, är att en inspelning av konserten kan ses under sju dagar efteråt.

Kontrabasisten Kaisa Mäensivu betraktas som ett av framtidsnamnen inom den inhemska jazzen. Mäensivu har studerat och gjort karriär i New York

Hennes första egna album, inspelad i sällskap med Kaisa's Machine, är In the key of k som släpptes 2017. Skivan ger prov på Mäensivus mogna syn på modern jazz och är ett praktexempel på hur sömlöst ett toppband kan spela tillsammans. Så sent som 5 mars släpptes för övrigt bandets nyaste EP, Hand picked.

Biljetter och inträde till konserten kan köpas via Elive-music och det finns tre biljettkategorier i olika prisklass. Åhöraren väljer själv hur mycket han eller hon vill betala för stunden i gott jazzsällskap.

Konserten från Porvoo Jazz Klubi på Magnusborg kör i gång torsdag 11 mars klockan 20. Den räcker cirka 1 timme.