LJK fortsätter i nedre slutspelet

MÅLGÖRARE. Jesse Airikka spelade alla tretton grundseriematcher och noterades för 16 poäng (4 + 12). Bild: Benny Liljendahl

Efter en poängfattig avslutning på grundserien, fortsätter Loviisan Jääkiekkoklubi (LJK) i det nedre slutspelet av ishockeyns division III.

De fem sista matcherna slutade alla med förlust och LJK stannade därmed på tionde plats med elva poäng.

Kanske det är bättre så här, resonerar spelaren Joni Hellroos. I det övre slutspelet blir motståendet för tufft och det är inte skoj att förlora många matcher.

Grundserien toppas av KHT som endast förlorade en match och det var mot just LJK som i Fredsby vann med 4 3. Lovisaklubben har även den här senhösten haft problem med att få ihop spelare till matcherna. Skador samt sjukdom har ställt till det, men även motivationen tycks emellanåt svikta hos vissa killar. Endast backen Jesse Airikka var med i alla 13 matcherna. Överlägset bäst i serien var LJK däremot när det gäller publiksiffror. Totalt kom 1489 för att se laget spela, vara 1285 på de sex hemmamatcherna. Att jämföras med HC Morjens som på sina hemmamatcher lockade sammanlagt 23 personer.