Liten eldsvåda på Äppelbacken – en person behövde vård

BRAND. Räddningsverket kallades till Äppelbacken på fredagen. Bild: Arkiv/Kristoffer Åberg

Vid middagstid på fredagen uppstod en eldsvåda i huset Blåsippan i Äppelbackens servicecenter. Brandkåren fick snabbt branden under kontroll. Rökventilering har gjorts i lokalerna.

Räddningsverket reagerade på ett automatlarm i Äppelbackens serviceboende i Borgå lite efter klockan 12 på fredagen. Enligt räddningsverket hade branden fått sin början vid spisen och elden spred sig till spisfläkten. Orsaken till branden är oklar. Lägenheten fick rök- och vattenskador.

En person fick söka vård men hen har inga allvarliga skador, uppger Borgå stad i ett pressmeddelande. Inga andra lägenheter eller personer tog skada och verksamheten fortsätter som normalt.

Åtta enheter kallades till platsen, varav sex stycken var räddningsfordon. Räddningsverket reagerar automatiskt med många enheter när det handlar om eldsvådor i byggnader som servicehus.

Staden uppger att branden har väckt oro hos invånarna i huset Blåsippan och social- och krisjouren ger stöd till dem som behöver det. De anhöriga ska stödja de boende i första hand per telefon men vid behov kan de också besöka huset Blåsippan. Vid besöket ska alla komma ihåg att hålla säkerhetsavstånd, tvätta händerna och använda munskydd.

Artikeln uppdaterad 10.8: information från Borgå stad och brandorsaken.

Mer läsning