Galleri Lovisa ska locka nya invånare

REKLAM. Galleri Lovisa marknadsför såväl staden som LHH. Bild: Lovisa stad

Lovisa har hyrt en affärslokal i centrala Helsingfors. Där marknadsför man såväl Lovisa Historiska Hus som möjligheten att bo i staden.

Lokalen, som fått namnet Galleri Lovisa, är belägen på Lönnrotsgatan i centrum av Helsingfors och når fler än tusen förbipasserande varje dag. Kampanjen fokuserar framför allt på boende i Lovisa. "Galleriet" marknadsför staden i juli, augusti och september, uppger Lovisa stad i ett pressmeddelande.

Skyltfönstret fungerar som en stor reklamyta. De gångna sex veckorna har galleriet presenterat bostäder och tomter som är till salu i Lovisa.

Den här veckan visar skyltfönstret upp Lovisa Historiska Hus, och galleriet säljer även biljetter till evenemanget. I september omvandlas galleriet till en presentation av koftprojektet Lovisa Baby samt serietecknare Karri Laitinens affischutställning Småstadens ljus. Dessutom bjuder Lovisa på små evenemang av olika slag. I slutet av september återgår galleriet till ett skyltfönster för bostäder och tomter.

– Vi ville pröva på något nytt och lyckades hitta en utställningslokal i centrum av Helsingfors, säger Jaana Laine, kommunikations- och marknadsföringssakkunnig vid Lovisa stad.

Laine framhåller att skyltfönstret är ett förhållandevis förmånligt alternativ till reklamyta. Samtidigt gör lokalen det möjligt att ordna evenemang av olika slag.

Galleri Lovisas exakta adress är Lönnrotsgatan 23.