Lepo vann sin proffsdebut

PROFFSDEBUT. 25-åriga Topias Lepo siktar på att gå långt som boxningsproffs. Bild: Emilia Nieminen

25-åriga boxaren Topias Lepo är det nyaste namnet på listan av finländska proffsboxare. I sin debut tog han en klar poängseger över en tidigare obesegrad lettisk boxare.

Han talade om det tidigare i höst och i på torsdag blev det sanning. Borgåboxaren, fyrfaldiga FM-medaljören Topias Lepo är det färskaste namnet i finländsk proffsboxning. I sin debut slog han 18-åriga letten Konstantins Tapeskins som vann sin proffsdebut i somras.

Lepo vann den fyra ronder långa matchen i supermellanvikt med domarpoäng. Alla tre domare poängsatte matcher 40–36 i Borgåboxarens favör.

Lepo satsar nu på att gå långt som proffs. Tränaren och managern Miika Forsström ser fram emot att jobba med det färska proffset. Matcherbjudanden och -tillfällen är duon färdiga att ta emot från olika håll.

– Vi inleder Topias proffskarriär på "frilansbasis" och vi är intresserade av att samarbeta med alla boxningsaktörer, säger Forsström.

Som amatör vann Lepo FM-silver 2019 och 2018 samt FM-brons 2017 och 2016. Lepo har också representerat Finlands landslag vid flera tillfällen med god framgång.

Mer läsning