Lättsamt om spansk kultur och mat

KURS OCH RESA. Kursen "På lärande fot i Spanien" inkluderar en frivillig resa som deltagarna betalar själva för. Där får de använda sina språkkunskaper i praktiken. Bild: Mostphotos

Borgå folkakademi erbjuder från och med mitten av augusti en kurs där deltagarna får bekanta sig med såväl spanska språket som med landets kultur.

Är du pensionär, alterneringsledig eller har du av någon annan anledning möjlighet att gå på språkkurs under dagtid två dagar i veckan? Då kan Borgå folkakademis kurs "På lärande fot i Spanien" vara något för dig.

Kursen börjar den 18 augusti och pågår till mitten av december. Kursdagarna är måndag och tisdag från klockan 9 till 14 och i priset ingår lunch och eftermiddagskaffe.

Kursledaren Katinka von Kraemer säger att hon försöker förena nytta med nöje på ett lättsamt och trivsamt sätt. Hon antar att de som anmäler sig till kursen har vissa baskunskaper i språket men nybörjare hälsas också välkomna. Undervisningen går på svenska och hon anpassar den efter deltagarnas behov.

Borgå folkakademi vill vara ett vardagsrum för människor i alla åldrar och av alla nationaliteter

Resa till Andalusien

Under kursen får deltagarna bland annat bekanta sig med landets geografi, kultur, mat och historia i olika delar av Spanien, med extra fokus på Andalusien. Dessutom lär mans sig vardagsfraser, hur man hälsar på spanska, beställer mat och dryck, berättar om sin familj och handlar i affären.

Kursen får besök av spansktalande gäster, gör utflykt bland annat till Spaniens ambassad och deltar i spanska kulturevenemang.

Vecka 43 reser gruppen till Andalusien där den besöker Sevilla, Malaga och Granada. Under veckan i Spanien får kursdeltagarna utforska språket och kulturen genom olika uppgifter och övningar i autentiska miljöer.

En kurs för daglediga som inldes den 18 augusti på Borgå folkakademi.

Kursen pågår måndagar och tisdagar kl. 9–14 fram till mitten av december.

I oktober åker kursdeltagarna till Malaga i Spanien för att praktisera språket, resan är frivillig.

Anmäl dig senast 6 augusti via nätet, akan.fi/kurser-ny/sprak-och-kultur/pa-larande-fot-i-spanien, mejla nina.wackstrom@akan.fi eller ring 040-5687027 (vardagar kl 9-15).

Katinka von Kraemer som har undervisat i spanska i många år säger att en kurs där undervisningen kan kopplas ihop med en resa har stått på hennes önskelista länge. I dag åker många pensionärer till Spanien för att bo där längre tider. Överallt klarar man sig inte enbart med engelska och om den spanska man behärskar känns knagglig kan kursen bli en bra hjälp på vägen mot ett mer flytande språk.

Catharina von Schoultz som är lärare på linjen Svenska för invandrare säger att Borgå folkakademi vill vara ett vardagsrum för människor i alla åldrar och av alla nationaliteter. I våras arrangerades data- och trafikkurser för seniorer. Den nya kursen i spanska vänder sig också till äldre personer fastän alla intresserade är välkomna.