Låtsläpp för jubilerande a cappella-grupp på fredag – lärare från Borgå på videon till klassiska vårpsalmen

VÅRPSALM. Club For Five har spelat in en a cappella-version av Den blomstertid nu kommer. Videon till Suvivirsi, som bland annat spelats in med lärarkrafter från Borgå, släpptes i dag. Bild:

A cappella-gruppen Club For Five firar tjugoårsjubileum och nyligen släppte gruppen sin version av den klassiska våravslutningssången Den blomstertid nu kommer. I dag släpptes videon där bland annat Borgåläraren Katja Kallio är med.

Den blomstertid nu kommer, eller Suvivirsi som psalmen heter på finska i Club For Five-versionen, är försmak för ensemblens nya akustiska platta som kommer i höst. Men nu ligger på fokus på skolornas annorlunda våravslutning.

– Undantagstillståndet med distansundervisning ger den nostalgiska och känslofyllda sången ännu djupare mening, säger körledaren Paavo Hyökki i ett pressmeddelande.

Den blomstertid är det traditionella sättet att tacka för en avslutad termin och har fungerat som en markör för att sommarlovet börjar.

– I år kände vi att det var extra viktigt att komma ihåg alla elever, lärare och föräldrar som tänjt lite extra under våren som gått, säger Hyökki,

För att spegla den rådande situationen har gruppen använt sig av lärare runtom i Finland för den tillhörande videon. I videon skriver lärare orden till Den blomstertid nu kommer på tavlorna i tomma klassrum. Medverkar gör bland annat Katja Kallio från Linnajoen koulu i Borgå.

Club For Five består av Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala och Tuukka Haapaniemi. Releasedatumet för det nya albumet är öppet och samma gäller speldatumen för den tillhörande jubileumsturnén.

Mer läsning