Larsson och Akilles njöt av publikfesten

NYFÖRVÄRV. Landslagsmeriterade Rolf Larsson är ett nytt ansikte i Akilles trupp. Bild: Tommi Willberg

Akilles hemmapremiär blev en succé både på isen och på läktaren. Säsongens första ligamatch i Borgå resulterade i den överlägset största publiksiffran i Bandyligan hittills.

Tack vare en lämpligt kylig vecka och förbättrade kylrör spelades Borgå Akilles hemmapremiär i ypperliga förhållanden med ett par minusgrader och vindstilla väder. Premiärmatchen mot alltid intressanta Helsingfors IFK lockade hela 644 åskådare – den klart största publiksiffran i ligan hittills. Veiteräs hemmapremiär mot Kampparit följdes av 480 ögonpar.

Stämningen på Bollplan var på topp, inte minst på grund av en gedigen uppvisning av hemmalaget som kom igen efter ett tidigt baklängesmål och tog hem matchen med 6–1 framför en nöjd hemmapublik.

– Här är alltid kul att spela. Läktaren är nära och det är alltid mycket folk här, säger Rolf Larsson som spelade sin första hemmamatch i Akilles färger.

Segern över HIFK var Akilles tredje raka i ligan. Då det dessutom blev idel segrar i finska cupens turnering så är gröntröjornas facit alltjämt fläckfritt under den finländska bandysäsongen. Nyförvärvet Larsson är rätt nöjd med hur laget inlett säsongen.

– Resultatmässigt är det bra men det finns ännu mycket att vässa på. Vi tränade på stor is (på Bollplan) för första gången i onsdags så man är lite seg i benen ännu. Man måste få flera träningspass på stor is så blir det bättre, säger Larsson.

Att det just var en match mot HIFK i Larssons första hemmamatch med Akilles var något extra. Larsson har representerat Helsingforsklubben vid flera tillfällen under sin karriär, senast säsongen 2015-16.

Kändes det speciellt?

– Nå jo, fast laget har förändrats ganska mycket sedan jag var där senast. Men visst är det alltid speciellt att spela mot dem, säger han.

"Alla förutsättningar att gå långt"

Erfarna landslagsspelaren Larsson flyttade till Akilles efter en sejour i svenska AIK som han hjälpte ta steget upp till Allsvenskan. 31-åriga Larssons civila jobbsituation öppnade för en flytt tillbaka till Finland och den meriterade mittfältaren såg Akilles som det bästa alternativet.

– Akilles har en bra, jämn trupp och har möjlighet att vinna någonting. Vi har alla förutsättningar att gå långt. Jag trivs bra här, säger Larsson.

Akilles är tvåa i tabellen bakom Botnia som inlett säsongen med hela fyra raka segrar. Storfavoriten Veiterä hittar man i mellanskiktet, men den regerande dubbelmästaren har endast spelat en match.

Nästa lördag gästar Akilles JPS innan det blir dags för cupfinal mot Veiterä i Villmanstrand den 5 december.

Akilles-HIFK 6–1 (2–1)

Akilles: Rasmus Lindqvist 2+0, Ville-Veikko Angeria 1+1, Juuso Johansson 1+1, Joakim Nordström 1+0, Rasmus Kettunen 1+0, Andreas Lindfors 0+1, Akseli Pursio 0+1, Matti Vainio 0+1, Isak Skog (mv) 0+1.

Mer läsning