Lappträsk bjöd upp till fest

PÅ TALKO. Titta Väkevä och Thomas Antas jobbade som alla andra på talko. Bild: Daniel Andersson

På lördag fylldes Klockarparken i Lappträsk med sång, musik och dans då Klockarens parkfest ordnades för andra året i rad.

– Dagens repertoar blir en sillsallad, säger Kaj Silfvast med ett skratt. Han förklarar att det innebär att han med dragspelet i högsta hugg kommer att spela många gamla godingar, eftersom det band som kommer att uppträda står för den nyare och rockigare musiken.

Parkfesten inleddes klockan 12 på lördagen. Då de två konferenciererna Thomas Antas och Titta Väkevä hälsade publiken välkomna sprack dessutom molntäcket upp, och allting borgade för en trevlig eftermiddag.

– i fjol hade vi trehundra besökare. Just nu är det inte så många här, men vi hoppas att fler hittar hit framåt eftermiddagen, säger Thomas Antas.

Titta Väkevä berättar att evenemangets ursprung är en talangtävling som ordnades för fem år sedan. För två år sedan ville man utveckla konceptet, och gjorde det hela till en familjefest.

– Evenemanget ordnas på frivillig basis. Jag och Thomas Antas kommer från föreningen Bluesrock i Lappträsk, men många andra föreningar och företag är med och ordnar. Det bästa av allt är att både föreningar, företag och framför allt musiker i allra högsta grad är lokala. Vi har försökt plocka ut så många godbitar om möjligt, och på så vis bevisa att det finns många lokala krafter som tillsammans kan skapa en trevlig fest. Vi skulle kunna utvidga ytterligare om vi sträckte oss mot Borgå och Lovisa, säger Titta Väkevä.

Thomas Antas tillägger att det man hela tiden haft i åtanke då man planerat evenemanget är att det ska finnas något för alla åldrar

– Då är det roligt för hela familjen att komma.

Barnen på tillställningen blev inte sysslolösa. I början uppfördes en dans på gräsmattan, och därefter tog "Kaisa ja Kaalinpäät" över. De bjöd på en musikalisk resa genom världen, där även barnen involverades, om än bara på finska.

En trevlig stämning och ett brett program gör att Klockarens parkfest definitivt var värd ett besök.

Mer läsning