Lapparbäck är till salu

TILL SALU. Lägergården Lapparbäck är nu till salu. Priset är 650 000 euro. Bild: Erica Vasama/Arkiv

Föreningen Svenska feriekolonihemmet har beslutat att sälja lägergården Lapparbäck och den kommer att dyka upp på Volanens webbsidor nästa vecka.

– Vi fattade beslutet att sälja lägergården i början av sommaren, säger Gunilla Träskelin, kassör för föreningen Svenska feriekolonihemmet.

Enligt Träskelin skulle det ha krävt stora investeringar för att lägergården skulle möta nutidens krav.

Det skulle ha handlat on hundratusentals euro i renoveringskostnader.

– Det skulle ha handlat on hundratusentals euro i renoveringskostnader. Byggnaden blir äldre samtidigt som kraven på fastigheten blir större. Det finns till exempel mycket striktare hygienkrav nu för tiden.

ÖN skrev om lägergårdens öde under våren.

Fin tomt

Enligt fastighetsförmedlaren Risto Volanen har man under de senaste månaderna gjort småreparationer och piffat upp fastigheten innan den läggs till salu.

– På torsdagen kommer fotografen och fastigheten läggs upp på vår webbsida nästa vecka.

Åtminstone till en början kommer man att försöka sälja fastigheten och den 2,16 hektar stora tomten som en helhet. Utgångspriset kommer enligt Volanen att vara 650 000 euro.

Det finns inte några andra liknande tomter till salu söder om Borgå.

– Det är möjligt att dela tomten i upp till tre delar men där finns plats för två riktigt fina byggplatser, säger Volanen.

Det är alltså själva tomten och var den ligger som kommer att locka köpare, enligt Volanen.

– Till tomten hör en 400 meter lång, väldigt vacker strand. Det finns inte några andra liknande tomter till salu söder om Borgå som anpassar sig till egnahemshusboende året om. Det kan hända att det till och med uppstår konkurrens om målet, säger Volanen.

Mer läsning