Landslagsspelaren Rolf "Nappe" Larsson Akilles nytillskott

SNART RULLAR BOLLEN. Många ser fram emot en spännande bandysäsong, och nytillskottet Nappe Larsson ger lagen erfarenhet och rutin. Bild: Mikael Hjerpe

På onsdagskvällen informerade Akilles bandy om säsongens nyheter.

Akilles bandy har förstärkt representationslaget med den erfarne landslagsspelaren Rolf "Nappe" Larsson.

Akilles chefstränare Antti Parviainen är nöjd med att Akilles unga lag nu förstärkts med en rutinerad spelare av internationell klass.

– Det är fint att få en spelare som Nappe med internationell erfarenhet till sitt lag och även till Bandyligan. Samtidigt fortsätter hela ligans attraktion att växa i Borgå men också i hela Finland. Nappe tillför det nuvarande laget erfarenhet och alternativ och bidrar säkert på eget vis till i våra unga spelares utveckling mot internationella banor.

Rolf "Nappe" Larsson ser också själv fram emot att återvända till finländska ligan.

– Det är intressant att komma tillbaka till de inhemska bandybanorna efter flera säsonger utomlands. I bandyligan finns en hel del unga och för mig nya spelare, men också bekanta spelare från åren i landslaget.

Akilles Bandys ordförande Jari Kettunen är glad över Nappe Larssons beslut att sluta sig till Akilles grönskjortor.

– Spelartruppen börjar vara klar, eftersom vi för närvarande har tre målvakter och 18 utespelare. Förhoppningsvis kan vi utöka träningsringen med ytterligare 1-2 spelare innan säsongstart, så att vi kan genomföra den intensiva säsongen och samtidigt får en positiv konkurrens inom laget.

31-årig mittfältare, som börjat sin bandykarriär i Vesta och även spelat för Botnia och HIFK i Finland.

I Sverige har han spelat i sammanlagt sju säsonger och representerat Sirius, Broberg, HSKT Bandy och Hammarby i Elitserien.

Förra säsongen var han med om att lyfta starkt satsande Stockholms AIK till Allsvenskan.

I landslagströjan har han spelat totalt sex VM-turneringar och mer än 50 landskamper för Finland.

Har släktingar och bekanta i Borgå, men bor och arbetar i Helsingfors.

Mer läsning