Kungsporten ska få mera liv i luckan

FÖERTAGARE. Jill Öhman vill blåsa liv i Kungsporten. Bild: Jon Nyqvist

Äventyrsparken Hoplop i Kungsporten står inför stora ändringar när företagaren Jill Öhman hoppar av kedjan och utvidgar verksamheten. Jeppis Park & Cafe öppnar sina dörrar tisdagen den 6 juni.

Utöver äventyrsparken för barn kommer det nu också att finnas en restaurang med ett ordentligt kök.

– Vi kommer att bjuda bland annat på hamburgare och biffar. Också lunchbuffé kommer att vara aktuellt. Nästa vecka hoppas vi på att få lov att öppna vår terrass, säger Jill Öhman, företagaren som tidigare drev Hoplop och nu står bakom Jeppis Park & Cafe.

Parken är alltså inte längre bara riktad mot barn, utan också vuxna kommer att hitta tjänster i det nya centret. Nu kommer det att finnas utrymmen där man kan hålla möten samt möjligheten att ordna till exempel personalidrottsdagar.

– Hela idén med att lösgöra sig från Hoplop-kedjan var att vi ville vara mer flexibla. Kedjan hade ett visst koncept som annars funkar bra men det var inte riktigt rätt för just det här området. Det behövs något nytt och mer mångsidigt för att locka folk till Kungsporten.

Listan på förnyelser stannar inte upp vid restaurangen och de nya utrymmena. Öhman planerar att ordna lopptorg i hallen utanför äventyrsparken den första söndagen varje månad från och med augusti. Det ska heta Jeppis marknad.

– Man får reservera ett bord på förhand. Tanken är att till och med barnen kan förtjäna lite fickpengar genom att till exempel sätta upp sitt eget lemonadstånd för en dag. Jag tror att det är just den här sortens evenemang som kan återuppliva Kungsporten, säger Öhman.

När utrymmet som nu hör till möbelbutiken Metropoli blir ledigt i början av augusti kommer också detta utrymme att integreras i Jeppis Park & Cafe. Enligt Öhman ska det bli en liten livsmedelsbutik i kombination med cirka hundra loppmarknadsbord. Tanken är att föräldrarna kan fixa sina bord medan barnen leker i parken bredvid.

En förändring som säkert kommer att glädja familjer med flera barn är den planerade syskonrabatten. Också fem- och tiogångerskort finns i planerna.

– Vi kommer också att pröva på barnvaktsservice.

Öhman har aktivt begärt feedback av kunderna på sociala medier gällande förnyelserna.

– Alla önskemål går det inte att uppfylla, men nu har vi en större möjlighet att vara flexibla och planera om. Tills vidare har mottagandet varit positivt.

Öhman beskriver företaget som hennes femte barn. Hon har jobbat med det i snart nio år.

– Vi väntade länge på att området skulle utvecklas för att gynna företaget. Till sist fattade vi beslutet att själva försöka driva utvecklingen av Kungsporten. Nu när vi är obundna av Hoplop-kedjan så öppnas flera samarbetsmöjligheter med andra företag i Borgå.

Öhman är speciellt tacksam till personalen som just nu jobbar hårt med att få allt i ordning inför invigningen.

– Det finns en helt otrolig entusiasm bland alla som jobbar här. När vi höll ett personalmöte och berättade om planerna att hoppa av kedjan och möjligtvis fortsätta med eget så ställde sig hela personalen genast bakom oss. Det hade varit väldigt svårt att genomföra utan deras stöd.

Mer läsning