Kulturmiljödagar firas i Borgå

KULTURMILJÖ. Centralidrottsplanen i Borgå invigdes 1931 och många kända idrottare har under åren tävlat på banan. På lördagen firas därför årets Europeiska kulturmiljödagar på planen. Bild: Andreas Sjöblom

Virén, Karvonen och Kuivisto - toppidrottare firar på lördag Europeiska kulturmiljödagar på centralidrottsplanen i Borgå.

På lördag firas Europeiska kulturmiljödagar på centralidrottsplanen i Borgå med start klockan 15. Syftet med dagarna är att uppmärksamma vår unika kulturmiljö och årets tema är gemensamma platser och miljöer. En rad toppidrottare som en gång i tiden tävlat på planen kommer därför under eftermiddagen dela med sig av sina minnen och upplevelser. På listan av talare finns Lasse Virén, Pentti Karvonen och Sara Kuivisto. Även cyklisten Patrick Wackström och Mikko Vento, ordförande för Butchers ska hålla tal. Evenemanget öppnas av landskapsrådet Kimmo Kajaste, ordförande för Östra Nylands byggnadsvårdsstiftelse Salvus, som berättar om idrottsplanens mångåriga historia.

Evenemanget är gratis och öppet för alla. Tillställningen ordnas av Östra Nylands byggnadsvårdsstiftelse Salvus i samarbete med Borgå stads idrottstjänster.

Mer läsning