Kreativa Lovisamusiker ordnar streamad lördagsklubb

TOM SAL. Just nu får högst tio personer samlas på samma ställe, och i och med det är alla biografer stängda. Kino Marilyn i Lovisa är ändå bas för nya Quarantine Club, en konsertserie som streamas liv fyra lördagar i rad. Bild: ARKIV/Max Nyberg

Undantagsförhållandena som förbjuder större folksamlingar än tio personer har gjort det så gott som omöjligt för speciellt frilansmusiker att försörja sig. I Lovisa har man ändå inte vilat på lagren – Quarantine Club underhåller på distans fyra lördagar i rad.

Quarantine Club Lovisa är en ny lördagsklubb som streamas live från Kino Marilyn med början klockan 19 under de fyra lördagar som nu har försatts med samlingsförbud.

Syftet med klubben är att upprätthålla det lokala kulturlivet under den här besvärliga tiden. Klubben erbjuder lovisabor – och naturligtvis alla andra – levande konst som produceras och framförs av lokala förmågor.

På scenen står bland annat Risku Bisnes, Le Landeur och Glint Ensemble.

Klubben fick sin början på initiativ av Sini Hakkarainen vid Kino Marilyn, då Kalle Katz på Facebook våndades över sin situation som frilansmusiker. Inom loppet av några timmar hade ett flertal lokala kulturaktörer meddelat att de deltar.

Loviisan Sanomat ger sin videoutrustning till klubbens förfogande, JR Sound anmälde sig som frivillig att sköta ljudtekniken och Kino Marilyn, som ju annars har stängt nu, erbjöd utrymme och dessutom biljettförsäljning.

Klubben ordnas till en början under de fyra lördagar som har försetts med begränsning i fråga om sammankomster. Det finns dock lokala musiker och orkestrar för flera veckor framåt.

Den frivilliga biljetten betalas in på Kino Marilyns konto FI89 4055 0016 6493 90. Inkomsterna går oavkortat till artisterna. Svenska Kulturfonden understöder anordnandet av klubben.

lördag 21.3 klockan 19: Risku Bisnes

lördag 28.3 klockan 19: TBA

lördag 4.4 klockan 19: Le Landeur - franska chansoner med nordiska kryddor

lördag 11.3 klockan 19: GLINT Ensemble

Mer läsning