Kramdjur får sommarjobb

KRAMDJURSCASTING. Regissören Saara Cantell söker ett mjukisdjur med karaktär för en filmroll i den tredje delen i filmserien om Ada och Glada som spelas in i Lovisa i sommar. Bild:

Den tredje filmen om Ada och Glada, Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen, spelas in i sommar i Lovisa men en viktig roll är obesatt: Nu söker filmteamet ett mjukisdjur med karaktär.

Har du ett mjukisdjur som saknar sommarjobb? Nu har ett duktigt, roligt och rart kramdjur chans att landa en filmroll i Ada, Glada och den mystiska främlingen som spelas in i Lovisa i sommar. Filmteamet behöver ett kramdjur med karaktär för en viktig roll i filmen och kravet är att mjukisen är beredd att jobba under en sommarmånad. Det betyder också att djuret måste våga vara utan sin ägare under den tid som filminspelningarna pågår.

Från filmteamets sida hälsar man att kramdjuret kommer att tas väl om hand, och att det kommer att få uppleva en massa kul i samband med inspelningarna. Dessutom kommer djurets ägare att regelbundet få sig tillsänt bilder på sitt kramdjur, och kan på så sätt följa med vad mjukisen håller på med.

Den som känner att den har ett lurvig, mjuk vän med filmstjärnepotential kan delta i kramdjurscastingen genom att skicka en bild på mjukisen till adressen lastenuutiset@hs.fi. Ett annat sätt att delta är att ta ladda upp en bild på djuret på sitt eget eller på föräldrarnas Instagramkonto och markera bilden med taggen #pehmolelucasting.

Det vinnande mjukisdjuret, som väljs av regissören Saara Cantell tillsammans med en barnjury, börjar filma i mitten av juli och i mitten av augusti återbördas det till ägaren. Som lön får ägaren med familj en inbjudan till filmpremiären i januari 2017 samt en Ada och Glada-affisch. Utöver det belönas de tjugo bästa Instagrambilderna med ett Ada och Glada dvd-paket.

Kramdjurscastingen pågår till den 17 juni. Vinnaren meddelas inom juni månad.

Mer läsning