Körkavalkaden drar in i Nickby

ÖVNING. Musikern och körledaren Teppo Salakka har hjälpt körerna att slipa formen inför lördagens körkavalkad i Nickby festsal, den 5:e i ordningen. Bild: Katja Sågbom

På lördag med start drar det ihop sig till stormönstringen Sibbo Körkavalkad 2018 i festsalen i Nickby. Då samlas åtta körer till en eftermiddag i körmusikens tecken.

Temat för årets körkavalkad är Estland 100 år och som gästade kör deltar Hea Tuju Esmaspäev från Sibbos estniska vänort Kuusalu. Från Sibbo uppträder Sibbo Sångarbröder, Box Sångkör, Östersundom Sångkör, Sipoon Sointu, Singoalla, Sibbo Vokalensemble och Duacapella.

Musikern och körledaren Teppo Salakka fungerar som projektets konstnärliga ledare och som Teppos domarpar fungerar Johanna Lönnfors, sångare och rektor för Musikinstitutet i Sibbo. Duon fungerar som ett slags musikråd som ger körerna positiv och konstruktiv kritik.

Körerna sjunger några låtar per kör och som helhet beräknas körkavalkaden pågå i nästan tre timmar. De åtta körerna har legat i hårdträning, och bland annat har Teppo Salakka lett improvisationsövningar inför helgens musikaliska stormönstring.

Körkavalkaden, som i år arrangeras för femte gången i ordningen, ordnas av Sibbo kommuns Kulturtjänster i samarbete med Sibbo Sparbanksstiftelse och Aktia. Biljetterna kostar 10 euro (inkl. kaffe och bulle) och fås via netticket.fi samt från kommunens serviceställen i Sockengården och Söderkulla bibliotek.

Nickby festsal i Östanåparken lördagen den 21 april klockan 15.