Konsumera lokalt

Situationen är speciellt trängd för små- och medelstora företag då efterfrågan har minskat rejält. Regeringen har meddelat om omfattande åtgärder för att hjälpa till i den här tuffa situationen.

Den pågående coronaviruspandemin påverkar våra liv på många olika sätt. Vardagen ser nu annorlunda ut för oss alla och vi blir tvungna att ta vårt medborgaransvar för att trygga allas hälsa och välmående.

Den här situationen har en stor effekt på näringslivet. Börsen kraschar och flera bolag har meddelat om permitteringar och samarbetsförhandlingar. Situationen är speciellt trängd för små- och medelstora företag då efterfrågan har minskat rejält. Regeringen har meddelat om omfattande åtgärder för att hjälpa till i den här tuffa situationen. Mer åtgärder kommer säkert att behövas.

Det har varit fascinerande att se hur företag kommit med nya idéer om hur man kan ordna till exempel matleveranser. Det här visar på den kreativitet som finns för att hitta lösningar som är till hjälp för andra.

Vi ska innerligt hoppas att krisen går över så fort som möjligt. Läget är oberoende inte bra för våra företag. Vi kan ändå alla dra vårt strå till stacken genom att konsumera lokalt. Vi vill alla ha kvar våra lokala företag, som dag efter dag producerar tjänster och varor för oss. Nu är det viktigt att vi är med och hjälper till, så att vi kan minimera skadorna. Konsumera lokalt – i slutändan vinner vi alla på det.

Henrik Wickström, vice ordförande, SFP

Mer läsning