Konsert avslutar stödkampanj

TILLSAMMANS. Är man två är allting lättare. Bild: Kristoffer Åberg

Hanna Lankinens arbetskamrater vid räddningsverket i östra Nyland startade en välgörenhetskampanj då de insåg att rehabiliteringen blir lång. Kampanjen avslutas den 23 oktober med en stor konsert i domkyrkan.

– Vi vill att vår arbetskompis och vän får så goda förutsättningar som möjligt att anpassa sig till sitt nya liv, säger Sanna Laukkanen, en av de 6 som håller i trådarna.

Via kampanjen Hannan puolesta, För Hanna vill de samla in pengar för den framtida rehabiliteringen, till hjälpredskap och för att Hanna ska kunna sysselsätta sig med hobbyn som ger henne bättre livskvalitet.

Insamlingsbössor finns fram till den 1 oktober på flera platser i Borgå, bland annat hos skomakare Raittinen, Ebba lifestyle, Intersport, Borgå Realiseringsbörs och i kaffebussen på Lovisatorget . Den här insamlingen pågår hela september. Ett cykeljippo ordnas också i Borgå den 8 september mellan klockan 16 och 20.

På Facebooksidan Hannan puolesta finns detaljerad information om kampanjen som helhet. Den avslutas alltså den 23 oktober med en konsert i Borgå domkyrka.

Vi vill att vår arbetskompis och vän får så goda förutsättningar som möjligt att anpassa sig till sitt nya liv.

Här uppträder bland annat Jorma Kääriäinen, Johanna Iivanainen, Teleks, Riku Niemi, Tessa Virta och Minna Lasanen. Pasi Eerikäinens stråkkvartett Jousikvartetti spelar med alla artister. Nicke Lignell är konferencier.

Biljetter går att köpa redan nu via Facebook, Net.ticket eller Grand i Borgå.

Musiken är väldigt viktig för Hanna, som själv är violinist. Alla artister är parets vänner.

Efter att skatterna är betalda överräcks alla insamlade pengar från kampanjen åt Hanna Lankinen.