Kom i julstämning med Lyran och Akademen i Sibbo

JULKONSERT. Akademiska Damkören Lyran och Akademiska Sångföreningen gör i år ett gästspel i Sibbo kyrka med sina traditionsenliga julkonserter. Bild: Emil Floman

Studentkörerna Akademiska Damkören Lyran och Akademiska Sångföreningen från Helsingfors bjuder på värme och vackra toner i form av sina traditionsenliga julkonserter.

Nytt för i år är att körerna ger en konsert i Sibbo fredagen den 14 december. Som solist medverkar sopranen Tuuli Lindeberg.

– Sibbo nya kyrka har en härlig akustik och när antalet julkonserter ökar är det också kul för körerna att uppträda på annat håll än på hemmaplan. Dessutom har vi i år en utomstående sångsolist, så vi bjuder på ett riktigt gående bord av julmusik, säger Akademens ordförande Alexander Zilliacus i ett pressmeddelande.

Lyrans och Akademens julkonserter har varit publikfavoriter i över tre årtionden, och är för många ett kärt sätt att inleda julfirandet. Publiken har även den unika chansen att under samma konsert uppleva en damkör, en manskör och en enorm blandad kör.

Repertoaren består som vanligt av både välbekanta julsånger och mer exotiska stycken.

– Lyrans och Akademens julkonserter garanterar julstämningen. Förutom de mest klassiska julsångerna vill vi också alltid bjuda på något nytt, säger Lyrans ordförande Sonja Saloranta.

Förutom konserten i Sibbo kyrka ger körerna tre konserter i Helsingfors, en i Pauluskyrkan och två i Johanneskyrkan. Dirigenter är Jutta Seppinen och Kari Turunen. Biljetterna till Sibbokonserten fredagen den 14 december klockan 19.30 kostar 15/25 euro via lippu.fi samt vid dörren och 20/10 euro köpta direkt via koristerna. ÖN

Mer läsning