Kollision vid västra utfarten i Borgå – tre personbilar inblandade

KOLLISION. En personbil körde in i en annan och en kedjekrock med tre bilar uppstod vid elvatiden i Borgå. Bild: Kristoffer Åberg

Vid 11-tiden på förmiddagen inträffade en kedjekrock när en personbil körde in i en annan vid västra utfarten i Borgå. Trafikflödet var klockan 13 återställt efter att bilarna bogserats bort.

En av körfilerna stängdes av efter kollisionen som inträffade vid elvatiden. Kedjekrocken uppstod då en personbil körde in i en stillastående bil framför, som i sin tur kolliderade med en tredje bil. I vardera bilen befann sig endast föraren. Två av dem fördes till sjukhus för kontroll medan den tredje tog sig dit på egen hand.

– Det var inte en jättehård kollision. Hastighetsbegränsningen är 60 km/h och bilen åkte nog inte så fort, men står den andra stilla blir det ju tvärstopp, säger jourhavande brandförman på Räddningsverket, Mika Kunttu.

Förarna klagade på ont i nacken och att säkerhetsbältet satt hårt åt om bröstet, men ingen skadade sig allvarligare.

Den senaste tiden har trafikolyckor där föraren använder smarttelefonen i körning inträffat. Var det så nu?

– Det betvivlar jag. Föraren som körde in i den andra bilen var äldre, och de brukar inte använda mobilen när de kör bil, är min upplevelse, säger Kunttu.

Inte heller polisen vet om en mobiltelefon var inblandad.

– Det skulle de knappast heller medge för oss, för då får de högre böter. I det här fallet kan personen ha pillat på radion eller bara tittat åt sidan. Koncentrationen var inte på topp helt enkelt, säger kommissarie Max Eriksson på polisen i östra Nyland.

Mer läsning