Kipparin Kala har ändamålsenliga utrymmen

RÖKT FISK. Kipparin Kala får igen röka och sälja fisk. Arkivbild. Bild: Kristoffer Åberg

Vid en inspektion har hälsoinspektören konstaterat att de nya och reparerade lokalerna i Gammelby uppfyller livsmedelslagstiftningens krav.

Efter en riktig långkörare i miljöhälsosektionen fick företaget Kipparin Kala Oy i Lovisa ett förbud mot tillverkning av rökt fisk från och med den sista januari i år.

Företagaren hade en då längre tid låtit bli att reparera konstruktionerna vid fiskrökeriet, trots att miljöhälsosektionen hade gett flera uppmaningar.

Efter en paus för reparationer gjorde hälsoinspektören den första april i år en inspektion av Kipparin Kala Oy:s förnyade lokaler och konstaterade att allt är som det ska vara.

Miljöhälsosektionen behandlar ärendet vid sitt möte på torsdag och föreslås då konstaterar att Kipparin Kala har genomfört de reparationer som hälsoskyddssektionen hade krävt och att utrymmena uppfyller livsmedelslagstiftningens krav. Förbudet mot rökning av fisk hävs.