Karlsson leder finlandssvenska sossarna i östra Nyland

POLITIK. Anette Karlsson fortsätter som ordförande för Finlands svenska socialdemokrater i östra Nyland. Bild: Kristoffer Åberg

Anette Karlsson fortsätter som ordförande för Finlands svenska socialdemokrater i östra Nyland.

Finlands svenska socialdemokrater i östra Nyland höll sitt årsmöte i Borgå på söndagen (18.8). Årsmötet valde enhälligt borgåbon Anette Karlsson att fortsätta som ordförande år 2020. Till styrelsen valdes Kjell Grönqvist (Sibbo), Bengt Dahlqvist (Borgå), Ove Blomqvist (Borgå), Torbjörn Bergström (Lovisa) och Dorita Sjöholm (Lovisa).

Beslutet offentliggjordes i ett pressmeddelande där man också noterar att den östligaste delen av Nyland blev utan en egen riksdagsledamot efter vårens val. Man poängterar samarbete, och konstaterar att social- och hälsovårdsreformen kommer att beröra regionen på många sätt. För tillfället jobbar ministeriet, tillsammans med de nyländska kommunerna, med en särlösning för Helsingfors och Nyland.

– För vår region är det viktigt att beslutsfattande kring socialtjänsterna och primärvården hålls i våra egna händer, säger Anette Karlsson.

Man nämner också kollektivtrafiken som ett viktigt tema, och att östra Nyland ska vara en naturlig del av huvudstadsregionens pendlingsområde.

Mer läsning