Kannibalistiskt gung på metallkväll

BRUTAL. Metalldiggarna får för en gångs skulle se Borgåbaserade metallbandet Cavus uppträda på hemmaplan i samband med fredagens Metal Night på La Fiesta. Bild:

Regionens metalldiggare gör skäl i att plita in fredagen den 10 juni kalendern. Då drar det ihop sig till årets tredje metallkväll i Borgå.

Cavus, Cannibal Accident och Wrathrone är de något illavarslande namnen på banden som på fredagen uppträder på restaurang La Fiesta. Det är som det ska vara, för här handlar det om metallmusik av "värsta klassen" med Borgåbande Cavus i spetsen.

Cavus föddes 2008 av gitarristen J.K. och trummisen T.T. och beskrevs då som en varelse fylld av hat och djävulskap. Genom åren har bandsammansättning sett olika ut men nu är det solisten W, basisten A.R.G. och gitarristen B.P. som skapar bandets "depraverade och våldsamma" musik. Cavus är ett namn ute i Europa, inte minst i metallmusikens mecka Norge, och efter debutplattan Fester And Putrefy åkte bandet på turné med Gorgoroth. Just nu arbetar bandet på en ny skiva som släpps ännu i år.

Borgåbandet får sällskap av Åbogruppen Cannibal Accident som spelar old school grindcore. Musiken går i samma anda som Napalm Death och Repulsion – och det går undan. Live är bandet "blodigt" bra och showen formas som en dialog mellan de två vokalisterna.

Med brutal attityd kommer också metallkvällens tredje band, Wrathrone, till Borgå. De bjuder på death metal i klassisk stil, och öser på live så det känns som en käftsmäll. Bandet kom i januari ut med mördande mörka albumet Born Beneath.

Metal Night VIII på La Fiesta fredagen den 10 juni från klockan 20 framåt. Biljetter 5 euro.

Mer läsning