Kandidater för Runebergspriset presenteras på stadsbiblioteket

KANDIDATER. Åtta författare är nominerade för Runebergspriset i litteratur 2018. Redaktör Maija Jelkänen, som varit med och utsett kandidaterna, berättar om böckerna på stadsbiblioteket i Borgå onsdag nästa vecka. Bild: Niklas Tallqvist

Åtta skönlitterära titlar tävlar om att vinna årets Runebergspris. Nästa onsdag har den som vill chansen att bekanta sig närmare med de nominerade verken på stadsbiblioteket i Borgå.

Redaktören Maija Jelkänen, som varit med och valt kandidaterna för Runebergspriset i litteratur, besöker stadsbiblioteket i Borgå onsdagen den 24 januari klockan 17.30. Jelkänen presenterar de åtta nominerade verken och samtidigt kan man delta i bibliotekets, Suomalainen kirjakauppas och tidningen Uusimaas skuggomröstning där allmänhetens favorit bland kandidaterna vaskas fram.

De nominerade böckerna är Johanna Holmströms roman Själarnas ö, Anu Kaajas roman Leda, Olavi Koistinens novellsamling Mies joka laski miljardiin, Juha Kulmalas lyriksamling Ränttätänttä, Rosa Liksoms roman Everstinna, Miki Liukkonens roman O, Marjo Niemis roman Kaikkien menetysten äiti samt Asko Sahlbergs roman Amandan maailmat.

När man röstar i Skugg-Runebergsomröstningen har man chans att vinna någon av de kandiderande böckerna. Till och med den sista januari går det också att rösta på adressen http://www.uusimaa.fi/varjoruneberg.

Runebergspriset i litteratur delas ut på Runebergsdagen den 5 februari och samtidigt avslöjas publikens favorit. Samma dag intervjuas vinnaren på stadsbiblioteket med start klockan 16.30.

Mer läsning