Kaj och Egotrippi gästar popkalaset

POP. Egotrippi, här på Ilosaarirock 2009, är ett av banden som spelar på Popkalaset i Borgå på sommaren. Bild: Wikimedia commons

Popkalasets arrangörer har avslöjat ytterligare artister, däribland humorgruppen Kaj och det legendariska Egotrippi.

Festivalens huvudartist är en av nordens största artister, Per Gessle, som för första gången kommer att uppträda med låtar från såväl solokarriären som Gyllene Tider och Roxette. Därutöver kommer festivalen att bjuda på musik av bland andra humorgruppen Kaj, bandet Egotrippi och skönsjungande Good Harvest.

Kaj är en finlandssvensk musik- och underhållningsgrupp från Vörå i Österbotten. Gruppen består av de tre medlemmarna Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård, vars begynnelsebokstäver i förnamnen bildar gruppens namn.

Egotrippi grundades redan 1993 och har släppt ett antal mycket framgångsrika album med melodisk poprock sedan dess. Bandet har sålt guld med bland annat skivan Matkustaja, och platina med samlingsalbumet 20 suosikkia. Gruppen har dessutom vunnit flera Emma-pris och toppat listorna i Finland. Egotrippi kommer att släppa ett nytt album ännu i år.

Good Harvest består av Hanna Enlöf och Ylva Eriksson som med två akustiska gitarrer, sammanflätad stämsång och en närmast instinktiv känsla för musikaliskt samspel, har fått svindlande 1,8 miljoner visningar av sin livevideo till "Woodstock" på Facebook på lite drygt två veckor. Good Harvest släpper sitt debutalbum "In a life and place like this" via Per Gessles nygrundade skivbolag den 31 mars.

FSU lovar ytterligare artister inom kort.

Musikfestivalen Popkalaset äger rum den 26 augusti vid den pittoreska gamla järnvägsstationen i Borgå. Popkalaset har arrangerats på flera orter i Svenskfinland genom åren och gästade Borgå första gången 1996, och därefter 2001.