K. Hartwall köpte tyskt företag

NAMN PÅ PAPPER. Frank Haltermann (t.v.), Jerker Hartwall och Gerhard Habedank skriver på kontraktet. Det skedde den 5 juli i Hamburg. Bild:

Sibboföretaget K.Hartwall har blivit majoritetsägare i A&A, ett tyskt företag som producerar logistikutrustning för olika branscher.

K. Hartwall grundades i Söderkulla 1932 och är en finsk leverantör av logistiklösningar. Företaget är en global marknadsledare och utvecklar logistiklösningar som främst riktar sig till detaljhandel, posttjänster och bilindustri. Bland K.Hartwalls kunder hittas branschledande företag som Schaeffler, Royal Mail, Havi Logistics och Bosch.

Sibboföretaget är verksamt på starkt konkurrensutsatta globala marknader, där det arbetar nära sina kunder med innovativa lastbärare och tjänster. Omsättningen är 55 miljoner euro och antalet anställda 160.

A&A grundades 1992 och ligger i Heidenau nära Hamburg. Verksamheten är för närvarande indelad i två kärnområden: standardutrustning och specialprojekt för kunder inom olika industrisegment. Sedan starten har bolaget haft starkt fokus på innovation. Företaget omsätter 4 miljoner euro och har 25 anställda.

– Förvärvet stärker båda delarna av vår verksamhet. A&A har hela tiden arbetat med att utveckla innovativa lösningar för att hjälpa kunderna med att förbättra arbetsflödet i leveranskedjan, säger verkställande direktören och delägaren vid A&A Frank Haltermann i ett pressmeddelande.

K.Hartwalls verkställande direktör Jerker Hartwall konstaterar att bolagen genom att sammanfoga sina styrkor blir en stor global marknadsaktör inom materialhanteringsutrustning.

– K.Hartwalls erfarenhet av Lean logistik-hantering och internationell handel kombineras med A&A:s expertis. Det gör att vi kan förvärva nya kunder men också erövra nya marknader som ett förenat starkt team. Vi är väldigt stolta över det här steget som vi tar tillsammans.

Enligt Jerker Hartwall har bolagen samma mål, att skapa effektiva leveranskedjor för att förbättra leverationsprocesserna.