Just nu: Önskekonsert med finlandssvenska artister!

Bild: Ronnie Nylund

Nu är det finaldags för det finlandssvenska kulturprogrammet på HBL. I videon nedan kan du se den stora finalen – önskekonserten som sänds från Strandis i Larsmo där artisterna tolkar de sånger som tittarna har önskat.

Thomas Lundin är kvällens värd och låtarna tolkas av finlandssvenska artister.

Tidigare konserter i serien: 28.3 country, pop och 60-tal, 4.4 påskkonsert från Munsala kyrka, 11.4 dansbandskväll, 18.4 folkmusik, jazz och visa.

Här kan du se de tidigare delarna

Kvällens önskekonsert är avslutningen på det digra virtuella kulturprogrammet som Svenska pensionärsförbundet har ordnat under coronatiden.

Projektet inleddes med talkshowen "Nämen hej! Är det du?!" som sändes fyra söndagar i rad med start den 28 februari fortsatte med fem konserter.

Projektet har kunnat förverkligas tack vare de stipendiemedel som tilldelats Svenska pensionärsförbundet. Bidraget är den tredje omgången av Svenska kulturfondens och Konstsamfundets gemensamma Kultur under tiden-satsning under coronakrisen. Bidraget är avsett att stärka frilansande konstnärers och kulturarbetares sysselsättning samtidigt som det gynnar många äldre personer.

Alla delar av kulturprogrammet publiceras på www.spfpension.fi, på de finlandssvenska tidningarnas webbplatser och kan också ses på finlandssvenska närtevekanaler.