Joakim "Jocke" Lybeck är borta

Joakim Lybeck omkom i en olycka på måndagskvällen. Bild: Ksf Media

Den kända Borgåprofilen Joakim Lybeck omkom på måndagskvällen, efter att ha halkat på landgången till sin husbåt och fallit i Borgå å. Han blev 61 år gammal.

Jocke Lybeck var något av en levande legend. Han var från början journalist och jobbade på bland annat Svenska Yle och Borgåbladet, men blev senare företagare och körde till en början omkring i Borgå å med sin glassbåt, som blev mycket populär. Senare grundade han anrika Bar Mary, som människor fortfarande minns som ett slags kultplats, ett vardagsrum som lockade besökare från när och fjärran.

Under de senaste åren blev Lybeck en av De grönas frontfigurer i Borgå. I kommunalvalen hörde han till röstmagneterna. Han var känd för att våga ryta till och säga sin åsikt. Han har också jobbat som lärare för bland annat invandrare vid Borgå folkakademi.

Jocke Lybeck har fyra söner, den yngsta bara drygt två år gammal. Familjen vill dela följande sorgbud med alla som kände Joakim "Jocke" Lybeck:

– Vår kära Jocke har omkommit i ett olycksfall på måndag kväll. Vår sorg är obeskrivlig. Vi vill tacka er alla för ert stöd i dessa svåra tider.

Meddelandet är undertecknat av de anhöriga.

Mer läsning