Jeppis Park har stängt dörrarna – företaget försatt i konkurs

STÄNGT. Barnens favorit i Kungsporten, Jeppis Park, stänger dörrarna med omedelbar verkan sedan företaget bakom äventyrsparken beviljats konkurs per den 7 juni. Bild: Kristoffer Åberg

Ytterligare ett företag slutar i Kungsporten. Företaget som sedan ett år tillbaka drivit äventyrsparken Jeppis Park har ansökt om konkurs och håller stängt från och med i dag.

"Dåliga nyheter! JeppisPark har gått i konkurs och parken har nu stängt dörrarna." Det kunde man läsa på torsdagskvällen på äventyrsparkens Facebooksida och det dröjde inte länge förrän kommentarerna började strömma in. Både föräldrar och barn har alldeles tydligt trivts bra bland trampoliner och kryptunnlar, och många ledsna smilisar följde på glada berättelser om fina lekstunder.

Det är nästan på dagen ett år sedan som företagaren Jill Öhman hoppade av Hoplop-kedjan och utvidgade äventyrsparken till att omfatta en restaurang med ett ordentligt kök samt bland annat en liten loppmarknad.

– Hela idén med att lösgöra sig från Hoplop-kedjan var att vi ville vara mer flexibla. Kedjan hade ett visst koncept som annars funkar bra men det var inte riktigt rätt för just det här området. Det behövs något nytt och mer mångsidigt för att locka folk till Kungsporten, sade Öhman då Östnyland intervjuade henne inför starten i fjol (ÖN 6.7.2017).

Från och med i dag är det ändå slutlekt i Jeppis Park. Oy Jepija Park Ab som drivit verksamheten har den 5 juni lämnat in en ansökan om konkurs och som orsak anger obestånd, det vill säga att firman är bankrutt. Östra Nylands tingsrätt försatte företaget i konkurs per den 7 juni och det var också den sista dagen som äventyrsparken häll öppet.

Stängt

– Vi hade öppet sista dagen i går. Nu är dörrarna stängda, men några privattillställningar kommer vi ännu att ordna, säger Jesse Törnström, verksamhetsledare på Jeppis park. Loppmarknaden lades ner redan för en tid sedan, tillägger han.

På fredagen höll bolagets enda styrelsemedlem Ole Öhman på att tömma de sista prylarna från loppmarknaden.

– Vi har kämpat i tio år men nu är det slut, säger han. Kungsporten blev inte alls som tänkt, och de visioner som lades fram då vi bestämde oss för att investera här blev det inget av. I det som skulle bli hela områdets centrum är det snart bara tygbutiken kvar.

Konkursen innebär att den som eventuellt har oanvända presentkort till Jeppis Park inte längre kan använda dem, och företaget löser inte heller in dem. Den som vill ha pengarna tillbaka måste skriftligen meddela konkursboets handläggare hur stor summa man kräver företaget på.

Det är juristen Olli Pohjakallio som har hand om konkursboet.

Mer läsning