Jensen klar för fem år i Augsburg: "En dröm går i uppfyllelse"

LANDSLAGSSPELARE. Förra året debuterade Fredrik Jensen i A-landslaget och gjorde mål mot Österrike. Arkivbild. Bild: PHILIPP GUELLAND

Landslagsmittfältaren Fredrik Jensen från Borgå lämnar nederländska Twente och är klar för Bundesligaklubben Augsburg. Kontraktet sträcker sig till 2023.

Ryktena visade sig stämma: Fredrik Jensen fortsätter karriären i Augsburg, som slutade tolva i Bundesliga förra säsongen.

– Som barn drömmer man om att få spela i en europeisk toppliga. Den här drömmen går nu i uppfyllelse för mig. Jag ska göra allt för att hjälpa laget, säger Jensen på Augsburgs webbplats.

Augsburgs sportchef Stefan Reuter är nöjd:

– Han är en ung, talangfull spelare och vi är övertygade om att han kan utvecklas optimalt i vår miljö, säger Reuter om 20-åringen.

Övergången var väntad. Jensen spelade för Twente i fyra år och slog igenom i förstalaget säsongen 2016–2017. Förra säsongen blev inte någon höjdare – Twente åkte ur högstadivisionen och Jensen började leta efter nya utmaningar

Förra säsongen gjorde Jensen fem mål på 30 ligamatcher och passade till tre fullträffar. Jensen A-landslagsdebuterade i fjol och gjorde mål direkt i debuten.