Jazz och lied i Lilla Villans helg

JAZZTID. Charlotte Curves och Helge Tallqvist Combo. Publiken bjuds på blues, soul och funk i fredagens Club Lilla Villan. Bild:

Tioårsjubilerande Lilla Villan firar med två konserter i helgen. Fredagsjazz följs upp av flygelkonsert på söndagseftermiddagen.

Club Lilla Villan är tillbaka på fredag tillsammans med Charlotte Curves och Helge Tallqvist Combo. Publiken bjuds på blues, soul och funk med start från femtiotalsklassiker av artister som Little Walter och Muddy Walters.

Charlotta Curves (Kerbs) är verksam som frilansande musiker och låtskrivare, och jobbar med många olika slags musikstilar; från folkmusik och jazz, till soul, blues och reggae. Sibbobon Helge Tallqvist är igen en av tre finländare som valts in i International Blues Hall of Fame. Som pensionär har han intensifierat sitt munspelande i olika uppsättningar, och uppträder på olika bluesfestivaler runtom i Finland och i hela världen.

På söndag blir det Flygelkonsert tillsammans med den prisbelönta sopranen Reetta Haavisto, känd även från Finlands Nationalopera. Just nu sjunger hon samma roll som Karita Mattila i Covid fan tutte. På Lilla Villan uppträder Haavisto tillsammans med Gumbostrandbon, pianisten Tuula Hällström, prisbelönt för sina liedtolkningar.

Publiken bjuds bland annat på Beethovens sånger och arior, det är ett sätt att uppmärksamma Beethovens 250-årsjubileum.

Club Lilla Villan fredagen den 11.9 kl. 19: Charlotte Curves med Helge Tallqvist Combo, Flygelkonsert söndagen den 13 september kl. 16 med sopran Reetta Haavisto och pianisten Tuula Hällström. Biljetter via liput @lillavillan.fi.

Mer läsning